Hvis man som landmand lægger jord til et vådområdeprojekt, der anlægges med støtte under Landdistriktsprogrammet, har man mulighed for at søge om 20-årigt tilskud til Fastholdelse af vådområder og naturlige vandstandsforhold, oplyser NaturErhvervstyrelsen.

For projekter der afsluttes i 2012, skal ansøgningen være modtaget i NaturErhvervstyrelsen senest 31. august 2012. Tilsagnsperioden vil så løbe fra 1. september 2012 og 20 år frem. Man skal desuden etablere et plantedække på arealerne inden 1. maj 2013, og der kan ifølge NaturErhvervstyrelsen kun i særlige tilfælde dispenseres fra de to nævnte frister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skal tinglyses

Tilskudssatserne for tilsagn fra og med 2012 er 3.500 kroner pr. hektar for jord, der var i omdrift i 2011, 1.800 kroner pr. hektar for permanent græs og 300 kroner pr. hektar for naturarealer.

Hvis man har anmeldt et areal som udyrket i Fællesskema 2011, kan man alligevel opnå tilskudssatsen for omdriftsarealer, hvis man reelt har udnyttet det i omdrift et af de forudgående fire år.

Arealer, der i mindst fem år har været udlagt med græs, anses for permanent græs. Det gælder dog ikke for arealer med tilsagn med miljø- eller økologitilsagn, som var i omdrift umiddelbart før tilsagnets start.

Det er naturligvis en betingelse for tilskuddet, at vådområdeprojektet gennemføres. Der skal desuden tinglyses servitut for samtlige ejendomme med arealer indenfor projektområdet, og den tinglyste servitut overholdes i hele tilsagnsperioden.

Man kan finde både ansøgningsskema og vejledning på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside.