Den 1. september er sidste chance i 2012 for økologer til at søge tilsagn om omlægningstilskud til økologisk jordbrug og miljøbetinget tilskud til juletræer, hvis man har købt eller forpagtet nye arealer.

Denne ekstra ansøgningsrunde gælder kun for økologer, der allerede har en økologisk autorisation eller har søgt om økologisk autorisation inden ansøgningsfristen for Fællesskemaet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ordningen Omlægningstilskud til økologisk jordbrug er en femårig ordning, hvor formålet er at give tilskud til, at konventionelle landbrugsarealer omlægges til økologisk produktion. Ordningen er et middel til at opnå målet om fordobling af det økologiske landbrugsareal i 2020 som angivet i Økologisk Handlingsplan.

Ordningen Miljøbetinget tilskud til juletræer er også en femårig ordning, hvor formålet er at give tilskud til drift af juletræsarealer uden brug af pesticider og med et nedsat forbrug af kvælstof. Tilsagn om Miljøbetinget tilskud til juletræer kan kun søges til arealer, der er beplantet med juletræer senest den 23. april 2013.

Ansøgningsfrist og skema

Ekstrarunden løber frem til den 1. september 2012, og det vil sige at ansøgningsskemaet skal være modtaget i NaturErhvervstyrelsen senest den dato.

For ansøgninger modtaget rettidigt begynder tilsagnet den 1. september 2012 og udløber den 31. august 2017.

I ekstrarunden skal man søge på et særligt ansøgningsskema, der findes på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside.