Hjørring Kommune tillader landmænd på rekordtid at hente vand op på fra åer og søer og vande deres marker med det. Årsagen er den tørre sommer.Det mener Danmarks Naturfredningsforening ikke, at man kan, og foreningen får nu opbakning fra SF'er Jørgen Bing, der sidder i byrådet i Hjørring Kommune. Han er imod, at man lader landmænd hente vand fra e vandløb.

- Det bekymrer mig på grund af hensynet til miljøet, fordi naturen er hårdt trængt på grund af tørken. Mange vandløb og vandhuller står lavt eller er tørret helt ud, og det presser både dyrelivet i åerne og de dyr, der lever af livet i åerne. I den situation er jeg betænkelig ved at forværre situationen yderligere med sådan et tiltag her, siger Jørgen Bing til TV2 Nord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jørgen Bing anerkender, at landbruget er hårdt ramt af tørken og derfor har brug for en håndsrækning.

- Men jeg synes ikke, det skal ske på bekostning af naturen, som også er hårdt ramt, hvis ikke endnu hårdere ramt. Derfor kan man ikke bare sige, at det per automatik er naturen, der skal betale regningen her, siger Jørgen BIng.

Næste skridt bliver derfor at kontakte ministeriet for at finde ud af, om Hjørring Kommune uden videre kan begynde at give den slags strakstilladelser, der er blevet taget i brug i det her tilfælde.