Søren Korsgaard og Jens Iversen burde være i gang med træningen til det forestående Ver-densmesterskab i pløjning, som LandboUngdom er vært for den 3.-4. oktober 2015. Men på grund af den sene høst forventer de danske VM-deltagere ikke at komme rigtig i gang med træningen før midt i august.

- Jeg har været forudseende nok til at lade en halv hektar ligge usået hen for at have et stykke jord klar til for-træningen. Her kan jeg øve lidt plovindstillinger og furelægning, men den reelle træning kommer først rigtig i gang, når der er høstet færdigt, siger Søren Korsgaard, som med sin vendeplov skal konkurrere for Danmark i den ene af de to VM kategorier, standard- og vendeplov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søren Korsgaard er 40 år og driver et deltids landbrug på 70 hektar med hovedvægten på diverse frøavl ved siden af hans job som team koordinator i park-afdelingen hos entreprenørfirmaet Kaj Bech A/S i Holstebro.

- Det er lidt træls, at høsten trækker ud, men jeg har taget fri noget af august og hele september så der kan trænes intensivt, siger han.

Ifølge Søren er der ikke gået en dag, siden han vandt DM, hvor han ikke har tænkt på VM eller pløjning. Men det er også nødvendigt, for Søren skal konkurrere med en helt ny og anderledes plov - altså helt anderledes udstyr, end han er vant til.

- Det er et helt unikt samarbejde, jeg har med Mølbro A/S, som har hjulpet med at lave den nye plov. De er suverænt gode til blandt andet at lave nogle af verdens bedste plovskær. Projektet har været undervejs siden 2008, så nu skulle det være. Det er en meget omfattende udfordring at skifte materiel før sådan en stor konkurrence. Der er kun enkelte ting fra den gamle plov, der er flyttet over på den nye, og den reagerer helt anderledes, så det er næsten som at starte forfra igen, siger Søren Korsgaard.

Det er et stort sats, indrømmer Søren, men han har heldigvis både erfaring og hjemmebanefordel med sig. Søren har deltaget i VM 7 gange, senest i Bordeaux i Frankrig i september 2014.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når VM bliver holdt i Danmark i år, giver det Jens og mig flere fordele. For det første er de praktiske forhold velkendte, og det burde give en lang, rolig træningsperiode, hvor det er nemt at komme hjem, hvis man har glemt noget. Der skal ikke bruges energi på at pakke container eller arrangere oversøisk transport. For det andet er vi vant til at pløje i den lette jordtype, som er karakteristisk i Vestdanmark, og som mange af de andre pløjere ikke har lige så stor erfaring med, siger Søren Korsgaard.

Ved sidste års VM-stævne voldte jordtypen problemer for mange af de pløjere, der ellers normalt befinder sig i toppen, eksempelvis briterne og østrigerne. Netop derfor kommer de østrigske pløjere tidligt i år - en måned før stævnet, så de har en lang uofficiel træningsperiode før de 4 officielle træningsdage, der er i programmet. For de danske deltagere betyder det et VM med hård konkurrence.