Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Semler får fuld kontrol over Mejlby & Vilsgaard

Af Mads Blenker, mbl@fbg.dk - 15. feb. 2016 KL. 13:56

De tidligere ejere af Mejlby & Vilsgaard får alligevel ikke ejerandel i det nye selskab Semler Agro Holding.

Semler koncernens køb af den store John Deere-forhandler Mejlby & Vilsgaard blev inden jul godkendt af konkurrencemyndighederne, og nu melder Semler Agro ud, at købet er gennemført.

Oprindeligt meldte Semler ud, at Familien Poulsen, der hidtil har ejet Mejlby & Vilsgaard, ville indtræde som aktionærer i Semler Agro Holding, der er det selskab, der fremover skal styre Semler-koncernens virke som maskinhandlere i Danmark. Nu viser det sig dog, at Semler-koncernen får fuld kontrol over Semler Agro Holding, og de tre pladser i virksomhedens bestyrelse er da også besat af folk fra koncernen.

Semler Gruppen skriver følgende i en pressemeddelelse:

"Semler Agro Holding A/S har overtaget 100 procent af aktierne i Mejlby & Vilsgaard A/S, idet betingelserne for handlen, som blev indgået ultimo 2015, nu er opfyldt. Selskabet er samtidig omdøbt til Semler Agro A/S.

Familien fortsætter i selskabet Semler Agro A/S som ansatte, med undtagelse af Preben Poulsen, der stopper medio februar 2016.

Bestyrelsen for Semler Agro Holding A/S og Semler Agro A/S består fremadrettet af:

Bestyrelsesformand Jens Bjerrisgaard (koncerndirektør Semler Gruppen A/S)

Næstformand Kim S. Rasmussen (vicekoncerndirektør Semler Gruppen A/S)

Bestyrelsesmedlem Henning Siersbæk (økonomidirektør Semler Gruppen A/S)"

Ifølge Maskinbladets oplysninger drejede den oprindelige aftale mellem Semler og familien Poulsen sig om en ejerandel på 20 procent samt en plads i virksomhedens bestyrelse.

Da Semler Agro Holding er den virksomhed, der på sigt skal styre Semler-gruppens aktiviteter som maskinhandler i Danmark, kan det komme til at resultere i en betydelig økonomisk forskel for familien Poulsen, der ikke længere får ejerandel i virksomheden.

Semler Gruppens køb af Mejlby & Vilsgaard har også betydet, at Mejlby & Vilsgaards butikker skifter navn til Semler Agro. Virksomhedens Facebook-side samt hjemmesider er da også blevet udstyret med nye navn og logo, som grafisk placerer sig tæt op af Semler Gruppens andre logoer.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame