Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Seminar for planteavlere

Af MAN - 9. jan. 2019 KL. 14:00

Djursland Landboforening inviterer til planteseminar med fokus på rug.

Planteavlsafdelingen i Djursland Landboforening inviterer til planteseminar tirsdag 29. januar. Der sættes i år fokus på rug, en af de mest dyrkningssikre afgrøder, præcision i marken samt vanding og dræn.

- Planteseminaret i januar måned er efterhånden blevet en mangeårig tradition, og vi ser ofte de samme landmænd deltage år efter år. Det tror jeg skyldes, at dagen er en fin kombination af høj faglighed med et tvist af hyggeligt samvær, siger chef for planteavl Carsten Kløcher.

- Vi starter med at blive opdateret på såvel de lokale forsøg som på Landsforsøgene. Vi skal høre lidt om fordele ved eventuelt at øge arealerne med rug. Hvordan gør vi rug endnu mere dyrkningssikker, og hvordan sikrer vi altid høje afregningspriser, siger Carsten Kløcher.

Den digitale udvikling betyder, at man i marken med stor præcision kan graduere tildeling af både udsæd, kemi og gødning, således at man kun bruger akkurat det nødvendige. Dette giver både en miljømæssig og en økonomisk gevinst. Vi skal høre om teknikken bag samt om erfaringer fra virkeligheden.

2017 og 2018 var modsætningernes år.Vækstsæsonen 2017 var meget våd, og i frisk erindring har er sommeren 2018, som var ekstrem tør og varm. Disse år giver anledning til både at snakke vanding og dræning. Var det ikke bare en drøm at kunne vande i 2018? Deltagerne skal høre om boring af ny brønd, etablering af vanding, hvordan gør man? Herefter skal man se på digitalisering af markdræn.

I løbet af seminaret vil Jens Jungersen, JSJ-agro, fortælle hvordan man tackler det at drive landbrug nordenfjords.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame