Der lød voldsomme brag i den nordjyske by Frejlev mandag aften, da det ene traktordæk efter det andet eksploderede. En brand ødelagde seks traktorer, der stod uden for S.D. Kjærsgaard.

- En ældre traktor kortsluttede og selvantændte, og på grund af vestenvinden spredte ilden sig til de fem andre traktorer, der stod uden for forretningen, siger indehaver Palle Kjærsgaard, som ikke mener, at det er sandsynligt, at branden skulle være påsat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores kamera viser ingenting. Den sidste mand gik hjem klokken 21.00, og der gik ild i traktorerne klokken 22.15, så jeg mener, det er meget usandsynligt, at nogen skulle have nået at løbe rundt på de fem kvarter, siger Palle Kjærsgaard og fortsætter med et smil:

- Desuden er vores traktorer alt for gode til, at nogen kunne finde på at sætte ild til dem.

Maskinhallen overlevede

Brandvæsnet fik ganske hurtigt styr på branden, og trods den ærgerlige situation ser Palle Kjærsgaard grund til at være taknemmelig.

- Vi har en 3.000 kvadratmeter stor maskinhal stående 20 meter væk, og den har heldigvis ikke taget skade. Det er selvfølgelig uheldigt, at det sker, men det er trods alt kun døde ting, siger han.

Han er sammen med resten af medarbejderne ved godt mod og klar til en ny dag med at sælge maskiner.