Udbyttet af græs ser ud til at blive mindre end normalt. Majsen er tidlig udviklet og ser godt ud, men fortsætter tørken, rammes også majsudbyttet. Derfor kan det være en god idé at vurdere lagrene og behovet for at supplere foderforsyningen med helsæd eller andre foderafgrøder. Sådan lyder udmeldningen fra Seges.

Fodersituationen

Seges anbefaler, at man tager et tjek på foderbeholdningerne og vurderer det forventede udbytte. Er der ikke udsigt til tilstrækkelig med grovfoder så er anbefalingen at supplere om med for eksempel helsæd, indkøbt majs, efterafgrøder eller andre alternativer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udbyttet på græsmarkerne i første slæt har knap været på normalt niveau. Tørke og høje temperaturer har bevirket et lille andet slæt, og tredje slæt bliver også lille, hvis der ikke kommer større mængder regn. Kompensatorisk vækst kan erstatte en del af det manglende udbytte i andet slæt, hvis der kommer nok regn i resten af vækstsæsonen.

Normal majs

Majsen er sået over en lang periode fra midt i april til midt i maj. Majs sået i april er to til tre uger foran normal udvikling, mens majs sået midt i maj er på normal udviklingstrin, lyder det fra Seges.

Hvis majsen bliver vandet optimalt, eller kommer der tilstrækkelige mængder regn, er der udsigt til udbytter noget over normalt niveau i de tidligst såede majsmarker og på normalt niveau i de sent såede majsmarker. Fortsætter tørken, bliver udbytterne under normalt, hvis markerne ikke bliver vandet.