Mindre end halvandet år efter, at Scantruck afslørede planerne om at bygge et svensk hovedkvarter på Metallvägen 61 i Rosersberg ved Stockholm, kaldes der til åbent hus. Det skriver Scantruck i en pressemeddelelse.

Fredag den 4. og lørdag den 5. maj slår Scantruck AB dørene op til nybyggeriet, som bliver omdrejningspunktet for maskinmærkerne Manitou og Mustang på det svenske marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det samme gør den svenske Komatsu-forhandler Söderberg & Haak Maskin AB. Samme dage og også fra klokken 10 til 17 om fredagen og fra 10 til 15 lørdag. Scantruck og Söderberg & Haak får nemlig bofællesskab fremover i det fælles domicil mellem hovedstaden og Arlanda Lufthavn. Scantruck har bygget bygningen på 3000 kvadratmeter i Rosersberg og deler stort set ligeligt med den svenske Komatsu-importør som lejer.

De to firmaer åbner officielt det nye hus med klipning af snor fredag den 4. maj klokken 10.

- Vi har fulgt byggeriet tæt og naturligvis glædet os meget til at byde indenfor i de nye rammer, lige siden vi besluttede at bygge det nye hus i Rosersberg. I det daglige vil Scantruck og Söderberg & Haak fremover få fælles showroom med maskinudstilling midt i bygningen. Når vi åbner officielt med åbent hus den 4. og 5. maj, reserverer vi fællesområdet til at varte op med mad og drikke og mulighed for masser af maskinsnak for de forhåbentlig mange gæster, siger Scantrucks chef i det nye hus, Anker Lemvig, der er Business Manager Sweden.

Mange maskiner

- Vi køber mange maskiner hjem til åbent hus-arrangementet, så der virkelig bliver noget at se på. Både lifte og teleskoplæssere i alle størrelser fra Manitou, og naturligvis også læssemaskiner fra vores andet importmærke, amerikanske Mustang. Blandt Manitou'erne også de to allerstørste rotations-teleskoplæssere, MRT3050 P+ med løftehøjde på 29,5 meter og den helt store MRT3255 P+, som løfter op i hele 31,6 meter og med en kapacitet op til 5,5 tons, fortæller Anker Lemvig.

Også den helt nye terrængående bomlift Manitou 220TJ præsenteres, når der holdes åbent hus i Rosersberg. Den er der store forventninger til. Så store, at Anker Lemvig har bestilt maskiner hjem til lager, så der både kan handles og leveres på stedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fantastisk velkomst

Åbningen af det nye fælles hovedkvarter sammen med kollegerne hos Söderberg & Haak bliver den foreløbige kulmination på en forrygende entré, som Scantruck AB har haft på det svenske marked. Scantruck i Danmark overtog import og forhandling af Manitou også i Sverige i slutningen af 2014 og etablerede Scantruck AB, som helt fra starten også fik Mustang-maskinerne med i sortimentet.

- Vi har fået en fantastisk velkomst af både entreprenører, landbruget og industrien i Sverige. Det er tydeligt for os, at både Manitou og Mustang er velanskrevne maskinmærker i Sverige. Derfor har det være vigtigt for os at skabe de bedste rammer om kontakten mellem Scantruck og vore mange kunder, siger Anker Lemvig.

God dialog

I Danmark har Scantruck også import og forhandling af Komatsu som hovedmærke sammen med Manitou. Det medvirker naturligvis til at optimere dialogen med den nye sambo i Rosersberg, den svenske Komatsu-kollega Söderberg & Haak.

Det nye Stockholm-domicil for de to firmaer består af "to af næsten alting". Bygningen er nærmest spejlvendt omkring midteraksen, hvor Scantruck regerer på den ene side og Söderberg & Haak på den anden. Midt i mødes firmaerne så om fælles showroom med maskinudstilling. Også den store spulehal er fælles. Firmaerne har hver deres værksted, reservedelslager, kontorer og personalefaciliteter.

Antallet af medarbejdere hos Scantruck AB er vokset løbende og tæller nu 16 personer.