Mellem 11,5 og 13 millioner. Så mange æg serverer Scandic-kædens hoteller årligt til sine gæster. Størstedelen af æggene kommer fra fritgående høns, men målet er, at "størstedelen" skal blive til "alle" inden for en overskuelig fremtid. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Scandic Hotels.

- eg er meget glad for, at vi har truffet beslutning om at holde op med at bruge æg fra burhøns. Det er et naturligt skridt i vores konstante arbejde for at drive en mere bæredygtig virksomhed. Vi forsøger altid at træffe bevidste valg baseret på den indvirkning, en beslutning har på miljøet og dyrevelfærden, siger Ann Sofie Lanner, der er fungerende direktør for Sustainable Business hos Scandic Hotels.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Æg og produkter, som indeholder æg, fra burhøns vil gradvist blive udfaset frem mod 2020. Undtagelsesvist gælder dog hoteller i Norge, hvor udfasningen vil ske frem mod 2022.