Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Satellitter skal nu kontrollere samtlige landbrugsarealer

Af loc - 23. jul. 2019 KL. 10:05

Færre og kortere kontrolbesøg, mindre papirarbejde og mere vejledning. Det er målet med den satellitbaserede kontrol, der i 2019 bliver indført i Danmark.

Satellitbaseret kontrol, også kaldet monitorering, er en metode, hvor der anvendes analyser af satellitbilleder til at kontrollere, at landmanden overholder støttebetingelse på sine marker. Dermed overflødiggøres langt størstedelen af de kontrolbesøg på grundbetalingen, landmændene kender i dag.

På Landbrugsstyrelsens hjemmeside skriver de blandt andet: "Med den satellitbaserede kontrol bevæger vi os væk fra en detaljeret kontrol af fem procent af ansøgerne til en mindre detaljeret kontrol af samtlige landbrugsarealer. I stedet vil vi fokusere på de større overtrædelser på det samlede landbrugsareal."

Herudover betyder overgangen til satellitbaseret kontrol også, at fristen for opfyldelse af aktivitetskravet for græsarealer under grundbetalingsordningen har kunnet forlænges fra 15. til 25. september samt en væsentligt højere bagatelgrænse end de nuværende 100 kvadratmeter - eksempelvis vil grundbetaling på marker under en hektar ikke blive underkendt ved monitoreringen af aktivitetskravet.

I den forbindelse lancerer Landbrugsstyrelsen en temaside om den nye satellitbaserede kontrolmetode, hvor du kan læse mere om, hvordan kontrollen foregår, hvilke fordele det medfører samt finde svar på en række spørgsmål.

Temasiden vil løbende blive opdateret med yderligere materiale.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame