Dansk landbrug skal løfte en kæmpe opgave og bidrage til at reducere klimaaftrykket med 50-70 procent frem til 2050. Der skal altså ske store ændringer på alle områder af landbrugsdriften lige fra energiforbrug og ledelse af ressourcer til fødevarekvalitet og arbejdsgange, hvis reduktionen skal blive en realitet, skriver IoT week i en pressemeddelelse.

En løsning, der skal skubbe landbruget i en grøn og bæredygtig retning, er Smart Farming, som kobler teknologi med landbrugsproduktion. Det tæller blandt andet software, som for eksempel bruger satellitdata til at gøre landbrugsarbejdet langt mere præcist.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedre monitorering af marker

En af løsningerne på markedet er softwaren FieldSense. Løsningen bruger satellitbilleder, så landmænd langt nemmere og mere præcist kan monitorere deres marker. Softwaren gør det samtidig muligt at analysere væksten i afgrøder, skabe applikationer, som minimerer brugen af kemikalier, øger udbyttet og meget mere.

FieldSense er specielt udviklet til at integrere teknologi og langbrugsproduktion, så danske landmænd kan komme endnu tættere på et grønt landbrug med hjælp fra Smart Farming.

Vejret i Danmark er omskifteligt og dermed også uforudsigeligt. FieldSense har udviklet deres software til også at opsamle store mængder vejrdata. Vejrstationerne måler på otte vejrparametre ? blandt andet nedbør, vindhastighed og luft- og jordtemperatur. Data fra vejrstationerne komplementerer satellitdata og gør landmændene i stand til at træffe bedre, datadrevne beslutninger, der kan optimere landbrugsproduktionen.

Internet of Things Forum

FieldSense deltager i IoT Week fra 17.-21-juni i Aarhus, hvor virksomheden sætter fokus på, hvordan intelligent landbrug er fremtiden for danske og internationale landmænd.

IoT Week er organiseret under det internationale Internet of Things Forum - IoT Forum med base i Genève for at fremme international dialog og samarbejde omkring IoT-innovation. Konferencen er en platform for diskussion og udvikling af tekniske, samfundsmæssige og markedsrelaterede udfordringer inden for Internet of Things samt udnyttelse sensorers data til opfyldelse af FNs klimamål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konferencen blev afholdt for første gang i 2011, og har tidligere været afholdt i byer som Barcelona, Berlin og London. IoT Week 2019 afholdes i Aarhus den 17.-21. juni og forventes at trække op mod 1.500 deltagere fra over 50 nationer.

Se programmet her: www.iotweek.org