Danske Samson Agro er nu klar med en opdatering til den velkendte PG II 27-gyllevogn, og den nye model får navnet PG II 28.

- Udviklingen på redskabssiden er de seneste år gået meget stærkt, og kundernes ønske om at have fuld fleksibilitet til at vælge fyldesystemer uafhængigt af redskab har været stigende. Ikke mindst på de udenlandske markeder, skriver Samson Agro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye vogn er derfor blevet forlænget med 35 cm for at give bedre plads til store slæbeslangebomme. Vognen er desuden blevet opdateret på en række punkter, så den matcher kravene fra de professionelle brugere. Vognen bliver introduceret som standardmodel og i en udgave med fuldhydraulisk hjultræk.

Fem maskinstationer

Den første PG II stod klar i det tidlige forår. Efter et testforløb på fabrikken, har den nye gyllevogn været i fieldtest hos fem danske maskinstationer.

- Det har været meget vigtigt for os at få kundernes tilbagemeldinger på de ændringer, som er blevet lavet på vognen. Det har været en god og positiv oplevelse for både testværter og os, siger Søren Mejlstrup Jensen, produktchef for gyllevogne og redskaber på Samson Agro.

Undervognen på PG II 28 er ændret og giver hermed større vandring i affjedringssystemet. Det øger frihøjden mellem hjul og underlag med op til 50 procent, når den forreste aksel løftes. Betjeningen af aksleløftet er også blevet forbedret og betjenes nu let via en genvejstast på SlurryMaster 8000 joystikket.

- Den øgede frihøjde giver mulighed for at øge prodsøjetrykket betydeligt. Det er en stor hjælp, når der skal køres op af stejle bakker med tunge redskaber, siger Søren Mejlstrup Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny placering

Omdrejningspunktet på liften er sænket, for at forbedre træklinjerne over til redskabet.

- Dermed arbejder redskabet mere frit, og belastningerne på redskab og lift reduceres. Ligesom alt andet inden for landbrugsmaskine branchen, bliver gylleredskaberne jo også bare større og større. Det stiller også større og større krave til liften, siger Søren Mejlstrup Jensen.

Denne ændring på liften, bliver også ændret på PG II 31 og PG II 35, så liften på alle PG II gyllevogne har den samme geometriske udformning.