En lille lokal smedje i Tange mellem Aarhus og Viborg blev i 1943 omdannet til Samson, der siden har udviklet sig så markant, at virksomheden i dag rager positivt op som internationalt førende inden for miljøteknologier til at håndtere husdyrgødning. Sådan lyder hovedtrækkene i den imponerende rejse, som Samson Agro har taget i løbet af 75 år.

- Vi har i den grad grund til at fejre vores 75 års jubilæum. Med en række arrangementer i løbet af året vil vi markere milepælen sammen med vores medarbejdere og vores samarbejdspartnere og ikke mindst vores mange kunder i ind- og udland, som har vist os stor tillid og loyalitet gennem nu mere end syv årtier, siger Lars Henriksen, adm. direktør for Samson Agro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede i årene frem til 1943 blev der løst mindre smedjeopgaver på værkstedet i Tange, men per 1. august 1943 blev sejlene sat til et koncentreret fokus på hovedprodukterne; vogne til møgspredning og senere slamslugere. Inspirationen til virksomhedens navn blev Biblens Samson, kendt for sine kæmpekræfter. I jubilæumsåret vil historien løbende blive formidlet via hjemmeside og sociale medier. Her vil alle kunne følge med i og blive klogere på Samson dengang, nu og i fremtiden, oplyser Lars Henriksen:

- Vi skal fortsat udvikle os og se fremad - og vi skal samtidig stå fast på og finjustere de styrker, vi har opbygget over tid.

Samson har udviklet sig fra en lokal til en international virksomhed og er fortsat i god gænge. Det netop afsluttede regnskabsår 2017/2018 viser en solid tocifret vækstrate og den højeste omsætning siden før finanskrisen.

Samson Agros hovedaktivitet er også i dag at udvikle, fremstille og markedsføre maskiner og redskaber til udendørs håndtering af husdyrgødning. Kerneprodukterne er løbende udviklet igennem de 75 år i takt med markedets og kundernes efterspørgsel og består i dag primært af gyllevogne og møgspredere samt slangebomme og nedfældere til professionelle kunder i landbrugssektoren.

Væksten hos Samson Agro har senest skabt et behov for endnu flere kvadratmeter i hovedkvarteret i Viborg. Der har netop været rejsegilde for to nye haller på i alt 4.500 m2 og igangsat endnu et stort byggeri ? nemlig et nyt værksted til Samson Agrolize, der er eneforhandler af alle virksomhedens produkter i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lars Henriksen understreger, at virksomheden fortsat vil investere i at udvikle produkter og understøtte strategien om at fastholde en meget stærk markedsposition i Europa samt vækste på udvalgte eksportmarkeder med stor animalsk produktion. Eksporten udgør i 2018 cirka 65% af den samlede omsætning.