Reglerne om brugen af ammoniak er absurde. Det mener et samlet landbrug.

Derfor havde Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Bæredygtigt Landbrug, Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, Danske Svineproducenter, Danske Minkavlere og sektionerne Fjerkræ, Svineproduktion og Kvæg i L&F samlet over hundrede landmænd til stormøde i Vingsted sidste mandag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reglerne forhindrer udvikling i husdyrproduktionen samt nyere og mere moderne stalde, der er nødvendige for en mere miljøeffektiv produktion.

Firkantede regler

Landbrug & Fødevarers formand var særdeles tydelig på mødet.

- Ammoniakreglerne er alt for firkantede, og vi må kunne finde en løsning på det, sagde Martin Merrild henvendt til politikerne.

De tre fremmødte Folketingspolitikere Anni Matthiessen (V), Lise Bech (DF) og Simon Kollerup (A) var lydhøre og var enige om, at der skulle gøres noget på området, og at der skulle ses på en lempelse af reglerne.

Simon Kollerup vil finde en balance.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er klar til at gå i dialog om det her for at finde vej igennem det. For os handler det om at finde den rigtige balance mellem erhverv og det grønne. Det er et stort ansvar at løfte med regulering og rigtige rammer samtidig med, at man har et produktivt erhverv i verdensklasse, sagde han blandt andet på mødet.