Siden december 2000 har Anders Fjendbo være salgschef i BASF A/S. Efter at BASF overtog Cyanamid, dannede de en Nordisk-Baltisk organisation. Det passede godt ind i udviklingen, da de danske grovvareselskaber DLG og DLA stort set samtidigt ekspanderede i Baltikum.

Siden 2000 har BASF lanceret en række svampemidler fra Opus over Opera til Comet Pro, Bell, Viverda, og udenfor Danmark også Adexar og Ceriax. Dertil kommer nye vækstreguleringsmidler som Medax Top, Caryx og i 2017 Medax Max. BASF betegner sig som er markedsledende inden for begge områder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tredoblet omsætning

Indtil 2014 var Anders Fjendbo salgsansvarlig for de Nordiske og Baltiske lande, med udformningen af salgsstrategier og implementering. Omsætningen blev i den periode cirka tredoblet. I forbindelse med udfordringerne på det danske marked, blev Anders Fjendbo dansk salgschef.

BASF har i den periode udbygget dialogen med danske landmænd, for at sikre sig at nye tiltag svarer til landbrugets ønsker og behov. Som for eksempel anbefalingen af tilsætning af ammoniumsulfat til Medax Top for at får en hurtigere og mere sikrer effekt.

Nye løsninger

Fra 1. maj 2017 overtager Anders Fjendbo stillingen som AgSolution Manager, Norden og Baltikum. Det betyder at, Anders Fjendbo kommer til at arbejde fuldtid på nye løsninger til landbruget, som ligger ud over planteværn. Det vil f.eks. være:

- Vizura, der sikrer at kvælstoffet i gyllen ikke udvaskes, men forbliver i jorden i en længere periode, og er tilgængeligt for planterne.

- Limus, der tilsættes flydende gødning og Urea for at hindre fordampning af kvælstof.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Biologiske midler som Nemaslug til bekæmpelse af dræbersnegle i haver og hos gartnerier.