Rundt om i landskabet ser man skilte med "gårdbutik". Det gemmer der sig tit en historie bagved, hvor folk - typisk på landet - vælger at lave en større eller mindre nicheproduktion. Det sker ofte i forbindelse med en egentlig produktion eller i forbindelse med deltidslandbrug.

Sagro har erfaring med at assistere den type forretning, uanset om det er i forbindelse med etablering, med driften, eller når der skal udvikles.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Derfor inviterer Sagro sammen med tre mindre virksomheder til et fyraftensmøde med innovation og iværksætteri på dagsordenen. De tre virksomheder, der vil dele deres erfaringer er: Hveddegaard Is, Hvidbjerggaard Gårdbutik og Knaplund Mikrodestilleri.

Hveddegaard Is drives med malkekvæg og planteavl. Alt, der produceres på gården, genbruges, overskudsvarmen fra nedkøling af mælken bruges til opvarmning af stuehuset, og alt gylle bliver afgasset ved det lokale biogasanlæg. På gården er der desuden bondegårdsferie og eget ismejeri og gårdbutik.

Hvidbjerggaard drives af Anders og Amalie Høgild Staghøj, der i sommers åbnede gårdbutik med grøntsager, æg og mulighed for at hilse på forskellige gårddyr. Planen har været at skabe et sted med friske grøntsager og æg, der skal være plads til leg og mulighed for at se og klappe dyrene.

Knaplund Mikrodestilleri blev etableret i 2017 af Karl Povlsen og Mathilde Ingvardsen på Knaplund efterskole ved Hoven. Der er tale om et mikrodestilleri efter amerikansk forbillede, og det er tanken, at man skal kunne besøge stedet og smage whiskeyen og måske producere sin egen.

Aftenen kommer til at løbe af stablen tirsdag den 26. marts hos Knaplund Mikrodestilleri.