Sagro tror på, at der er en fremtid for de unge i dansk landbrug. Derfor inviterer de nu de unge, der vil være med til at producere verdens bedste fødevarer til et arrangement, der blandt andet kommer til at handle om landbrugets Tesla, skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Grindsted Landbrugsskole lægger lokaler til onsdag den 27. marts, og det hele er gratis for unge.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Og hvor kommer Teslaen ind i billedet? Det gør den, når Jakob Lave, udviklingsdirektør på Seges, giver den gas i et oplæg, hvor han slipper fantasien løs og fortæller om Future Farming. Han har sit svar på, hvad der er landbrugets Tesla - og hvad landbruget i det hele taget skal leve af om fem år.

Fra Landbrug & Fødevarer kommer Martin Merrild for at gyde initiativ og kampånd ind i næste generation af landmænd. Og en vaskeægte, succesfuld iværksætter, der dygtigt har læst markedets behov, møder deltagerne i skikkelse af Svend Brodersen fra Gram Slot. Han har på godt 10 år skabt en alsidig virksomhed, der kombinerer et stort økologisk landbrug med eget varemærke med events, kurser, konferencer og kulturbegivenheder.

Alle unge landmænd, der vil gøre drøm til handling, får brug for finansiering, skriver Sagro i pressemeddelelsen. Men hvordan forbereder man sig bedst, og hvad lægger pengeinstitutterne allermest vægt på? Michael Haarh Andersen, direktør i Jyske Banks afdeling, Landbrug Syd, kommer med oplæg om, hvad banken ser på, når den skal vurdere det enkelte engagement.

En af landets nye og populære stand up'ere slutter programmet af. Det er Jacob Taarnhøj, som i 2017 fik sit nationale gennembrud, da han vandt talentprisen i Zulu Comedy Galla. Med sit sceneshow og sin vittige leg med sproget får han gang på gang folk til at knække sammen af grin.

Arrangementet er gratis - også det store pølsebord, som det hele begynder med kl 17.30 - og de andre fine prøver på produkter fra dansk landbrug, som der i løbet af aftenen bliver disket op med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Støtte fra Niels Peder Ærøs Mindelegat har gjort det muligt. Nu håber arrangørerne bare, at unge mænd og kvinder i landbruget vil møde talstærkt op og få en fantastisk aften. Der er tilmeldingsfrist den 22. marts, og man tilmelder sig til via Jysk Landbrug.