Sagro Kvæg har sat nyt hold for kvægrådgivningen. Alene de sidste uger er tre medarbejdere blevet ansat, fortæller den nye kvægchef, Morten S. Thomsen.

Samtidig har afdelingen arbejdet med at udstikke en ny retning, og resultatet er en fælles forståelse for, at nu skal kvægrådgivningen tilbage til rødderne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- For både kunder og medarbejdere skal vi have skabt ro og stabilitet, mener Morten S. Thomsen.

SAGRO Kvæg under hans ledelse vil stå for gedigen kvægfaglige rådgivning. Her er dyderne, at rådgiverne er helt fortrolige med forholdene i en mælkeproduktion og indgående forstår den omsætning af penge, foder og materialer, der foregår på bedriften.

Det enkle, men garvede og kompetente, skal være i højsædet.

Pakkeløsninger til fast pris

Som noget nyt tilbydes den praksisnære rådgivning i pakkeløsninger, for Morten S. Thomsen ønsker at imødekomme de mange kunder, der har efterspurgt rådgivning til faste priser.

SAGRO Kvæg introducerer tre pakker i hver sit prisniveau. I den simple udgave indeholder pakken 4 årlige besøg og budgetudarbejdelse. De større pakker er udvidet med flere besøg, budgetopfølgning, deltagelse i bankmøder og projektledelse på handleplaner. I alle pakker er telefonrådgivning gratis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved at organisere en stor del af afdelingens opgaver omkring pakkeaftaler kan jeg rationalisere og effektivisere. Nu kan rådgiverne tilrettelægge besøg hensigtsmæssigt, fordi det som hovedregel bliver dem, der tager initiativ til besøg - og ikke kunden. For landmanden betyder det mere rådgivning for de samme penge.

- Lønnen stiger og mælkeprisen falder. Det kan mælkeproducenterne ikke producere sig ud af, så vi SKAL jo have modtræk. Og hvis nogen kan reducere kapacitetsomkostningerne på et kvægbrug, så er det kvægrådgivere, lover han.

Først og fremmest ved de noget om fodring, men på andre store variable poster som afskrivning, vedligehold, energiforbrug og løn har rådgiverne løsningsforslag, som vil få landmanden til at tjene flere penge.

SAGRO Kvæg er med nyansættelserne fortsat Danmarks største kvægrådgivning med specialister inden for fodring, grovfoder, AMS, sundhed, kalverådgivning, slagtekalve og kødkvæg.