På årets Økologi-Kongres, kan de mange unge deltagere få svar på fup og fakta om økologi, spørge eksperterne til råds og udvide deres netværk. Unge økologiske landmænd fortæller, hvorfor de valgte økologisk landbrugsproduktion. De præsenterer deres produktion og resultater. De deltagende kan får svar på spørgsmål om teknologien på økologiske bedrifter, produktionsresultater, arbejdsopgaver mm. Der vil være oplæg og debat med unge øko-landmænd indenfor kvæg, svine, plante, grøntsags- og fjerkræproduktion.

- Efterspørgslen på økologiske varer og andelen af landbruget, der lægger om til økologisk produktion er i kraftig vækst, og derfor står mange af de unge, som i dag går på landbrugsskolerne, overfor et valg, om de skal går den økologiske vej. Derfor har vi skræddersyet en del af kongresprogrammet til de unge deltagere, siger Peder Bligaard, der er kongresansvarlig hos Økologisk Landsforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indsigt og netværk

Økologi-Kongressen finder sted hvert andet år og arrangeres af SEGES, Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer i samarbejde med ICROFS ? Aarhus Universitet og Biodynamisk forening. Sessioner for de unge på kongressen i år er arrangeret i samarbejde med LandboUngdom.

Som ny eller kommende økolog, er der mange ting, man skal forholde sig til, og mange nye teknikker og regler, der skal holdes styr på. Økologi-kongressen giver de unge, kommende landmænd mulighed for at sparre og netværke med mere erfarne økologer og økologikonsulenter. Få indblik i konkrete problemstillinger, høre andres erfaringer og få svar på helt konkrete spørgsmål.