Den er flot, den brøler, og den er stærk som bare pokker. Challenger MT900B-serien er kommet til Europa, og der er ganske enkelt tale om verdens stærkeste serieproducerede knækstyrede traktor med traditionel hjulmontering.

Serien består af fire modeller med en nominel effekt (måles ved maks. motoromdrejninger) fra 430 til 570 hestekræfter, og der er smæk for skillingen, når der lukkes op for dieselolien til den 18,1 liters store Cat C18 Acert-motor, der ligger i de to største af modellerne - MT975B og MT965B.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Faktisk er den maksimale ydelse på MT975B hele 615 hestekræfter.

De to "mindre" modeller - MT955B og MT945B - må dog nøjes med en Cat C15-motor på 15,2 liter - men stadig - 430 og 460 hestekræfter er en hel pæn portion Skipper Skræk-spinat placeret under den gule motorhjælm.

Alle fire modeller er udstyret med en Cat 16 trins powershift-transmission og har en topfart på 40 kilometer i timen ved 2.300 omdrejninger i minuttet.

Den knækstyrede serie har flere konstruktionsmæssige forcer - både for at kunne holde til de mange hestekræfter og for at lette arbejdet for chaufføren. For eksempel er chassiset på traktoren et total nydesign i forhold til de andre serier fra Challenger.

Hjulakslerne har en diameter på 145 millimeter og er specialdesignet til Challenger-traktoren af den franske GIMA-fabrik, hvor Agco får fremstillet transmissioner og drivlinjer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trækket på traktoren er ikke bare en klods henne ved bagakslen. Den fortsætter helt hen under midten af traktoren, hvor den er fastgjort, og det giver ifølge Agco bedre overføring af trækkraften fra forhjulene til underlaget.

Solid dækmontering

Selvom der er tale om en særdeles voksen traktor, så er det stadig muligt at se trækket bag på traktoren fra kabinen. Designet er nemlig udført, så føreren har udsyn ned over bagenden af traktoren ned til trækket.

Dækmonteringen hedder Michelin Axiobib 800/70 R38 og med fire af den slags monteret på traktoren er bredden 3,1 meter. Med tvillingmontering, som selve konstruktionen er udviklet til at kunne holde til, er arbejdsbredden over fem meter. Men så er der også bid i jorden med 8x800 millimeter.

På grund af den store afstand mellem den forreste og bagerste hjulaksel kan traktoren selv med tvillingmontering knække 42 grader - et tal som ifølge Agco ikke matches af nogle af konkurrenterne.

Den største model vejer som standard 19,5 ton, men den tilladte egenvægt går helt op til 27 ton, hvilket kan opnås ved hjælp af front- og hjulvægte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dieseltanken på modellerne rummer 1.500 liter.

Du kan se videoklip af traktoren på Maskinbladets hjemmeside. Klik under web-tv menuen i øverste højre hjørne på hjemmesiden.