Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Rygter om Russisk eksportloft

Af ame - 9. aug. 2018 KL. 15:30

Efter Ukraine indførte eksportloft på hvede, går der rygter om, at Rusland følger i samme spor.

Efter Ukraine tidligere på ugen indførte et loft over landets møllehvede-eksport, har rygterne i stigende grad tiltaget om, at Rusland på et tidspunkt kan lægge afgifter eller ligende restriktioner på deres hvedeeksport. Det skriver Jyske Markets.

Rygter og handling

Jyske Markets erfaringer er, at rygter i Rusland ofte fører til handling, og at det tyder på, at det blot er et spørgsmål om tid. Den russiske regering skulle være bekymret for stigende indenlandsk fødevareinflation, som følge af de strammere forsyninger. Rygterne kan også være en af forklaringerne på, at russiske hvedeeksportører i øjeblikket har exceptionelt travlt og, ifølge Jyske Markets, udskiber rekordstore mængder hvede.

Dilemma

Landmændene er derimod i et dilemma, om oplagrede varer skal sælges inden eventuelle afgifter/restriktioner træder i kraft, eller om højere hvedepriser kan opveje, de ekstra omkostninger det måtte medføre.

Tyskland nedjusterer

I Tyskland nedjusterede DRV i går hvedeproduktionen endnu en gang til nu forventet 19,3 millioner tons. Vinterbygproduktionen ventes også at falde knap 20 procent til 7,4 millioner tons, mens vårbygproduktionen stiger massive 31 procent til 2,1 millioner tons, primært grundet større arealer, efter det våde efterår sidst år. Spekulationer i den europæiske hvedeproduktion går i øjeblikket på, hvor meget produktionen falder under 135 millioner tons, end om den falder til 135 millioner tons. De største pessimister taler helt ned mod 128 millioner tons, skriver Jyske Markets.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame