Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Russisk boykot koster dyrt

Af Maskinbladet - 10. nov. 2014 KL. 09:47

Den danske fødevareeksport til Rusland faldt drastisk i september. En fjerdedel af Ruslandseksporten er gået tabt det seneste år.

Dagens eksporttal fra Danmarks Statistik viser et fald på 0,6 pct. fra august til september. Fødevareeksporten er henover tre måneder faldet med 3,0 procent. Det kan langt hen ad vejen tilskrives et dramatisk fald i eksporten til Rusland på 24,3 procent i forhold til september sidste år.

- Vi ser nu effekten af den russiske bjørns vrede. Desværre er det fødevareklyngen, der mærker størstedelen af det voldsomme fald i Ruslands-eksporten, siger cheføkonom Thomas Søby, Landbrug & Fødevarer.

- Den manglende fødevareeksport til Rusland gør i sig selv ondt. Værre er det store prisfald på fødevarer i hele Europa, fordi markedet er oversvømmet med fødevarer, der ikke længere kan sælges til Rusland. Vi må håbe, at markedet snart normaliserer sig, da den nuværende situation gør rigtig ondt på erhvervet, siger Thomas Søby.

Eksporten bør derfor få fokus i de kommende finanslovsforhandlinger, tilføjer Thomas Søby:

- Jeg nævner tit konkurrenceevnen, men i en situation med svigtende eksport, er det essentielt, at de danske virksomheder kan klare sig i kampen med udlandet. Og set i lyset af dagens tal synes jeg, at politikerne bør tage et ekstra kig på konkurrenceevnen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame