Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Rød kærlighed ruster ikke

Sponseret af GRIMME Skandinavien - 7. jan. 2019 KL. 08:39

  • ww320478_1
  • ww320478_2
  • ww320478_3
  • ww320478_4

Sponseret indhold

Info

Kartoffelavleren Hans Jørgen Østergaard endte med at vende tilbage til de røde GRIMME optagere, da han udvidede produktionen og fik brug for sin egen kartoffeloptager.

I den lettere stenfyldte jord lidt syd for Løgstør finder man 100 hektar med industrikartofler, der skal laves til kartoffelmel. Ham,der skal tage dem op, hedder Hans Jørgen Østergaard. Selvom han har set andre kartoffeloptagere i sine 30 år som landmand, så er det kærligheden til de røde GRIMME maskiner, der aldrig ruster.

Det første bekendtskab

Hans Jørgen Østergaards første bekendtskab med GRIMME var en DR 1500. Maskinen arbejdede godt i flere år og blev erstattet med en Grimme SE 170-60, som kørte frem til 2008. Den røde maskine løste som sin forgænger opgaven pålideligt og godt.

En presset økonomi i kartofler og en bedre økonomi i korn, fik Hans til at gå sammen med fire andre kartoffelavlere om at købe en amerikansk kartoffeloptager i 2009.

De forpligtede sig til fem år sammen, så økonomien også hang sammen.

Den nye erstatning

Der var dog skår og sten i kartoffelkæden og ikke mindst glæden fra starten, så da de fem år var gået, trak Hans sig ud og begyndte at kigge efter et mere pålideligt alternativ. De sidste to år gik med uforpligtende leje af optageren.

Med de oplevelser, Hans har fået gennem sit amerikanske bekendtskab, har det fået ham til med et glimt i øjet til at tvivle på, om amerikanerne overhovedet har været på månen.

Den gamle flamme

Udvidelsen af arealet syd for Løgstør fik Hans til at spekulere over, hvorfor de ikke havde deres egen optager. Denne gang var han ikke i tvivl om hvem han skulle vælge til opgaven: GRIMME.

Kvalitet, pålidelighed og ikke mindst adgang til hurtigt at få reservedele var noget, der kendetegnede de første GRIMME maskiner i hans liv, og sådan er det stadigvæk.

Valget faldt på en SE 150-60. Han passer godt på den, og den passer godt på ham og hans kartofler.

Se mere på grimme.dk

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame