En fremgang i basisresultatet på 14 procent til 578 millioner kroner og en fremgang i resultatet før særlige omkostninger på 17 procent til 671 millioner kroner. Det er nogle af overskrifterne i første halvårsresultatet i 2018.

Ligesom banken kan notere sig, at nedskrivninger på udlån med mere er faldet fra et minus på 56 millioner kroner i første halvår 2017 til et plus på 2 millioner i første halvår i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Banken konstaterer, at integrationen af fusionen mellem Ringkøbing Landbobank og Nordjyske Bank er forløbet som forventet, og fusionen er blevet modtaget godt blandt kunderne i hele banken.

Bankdirektør John Fisker siger følgende om regnskabet til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

-En højere toplinje og færre hensættelser trækker i den rigtige retning. Man kan sige, at dette halvårsregnskab var sandhedens time i forhold til fusionen med Nordjyske Bank. Der var ingen lig i lasten, og derfor var den byttepris for aktier, der blev aftalt, også rigtig. Vi kan også se, at de skitserede synergier på 60 millioner på kort sigt (2019) også kan bekræftes, siger John Fisker til avisen.

Ligesom han supplerer følgende om de positive tal i nedskrivningerne.

- Det går godt for erhvervslivet, og beskæftigelsen er rekordhøj. Landbruget kom også fint ud af 2017, og vi vurderer, at tørken ikke bliver en katastrofe for vores landbrugskunder, siger John Fisker til avisen.