Med næsten otte millioner minkskind var udbuddet rekordstort på Kopenhagen Furs april-auktion. Det store udbud af minkskind blev solgt i et stærkt marked, hvor danske minkavlere igen demonstrerede deres store styrke i form af væsentligt bedre priser på danske skind end på udenlandske skind.

Gennemsnitsprisen på danske minkskind var på 447 kr. mens gennemsnitsprisen på udenlandske minkskind nåede 334 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I 2014 fik danske minkavlere 35 procent mere for deres skind, og med den aktuelle udvikling på vores april-auktion er den udvikling fastholdt. Danske minkavlere kan levere de høje minkkvaliteter, som kunderne efterspørger og derfor er villige til at betale en markant merpris for. Vores udbud af højkvalitetsmink, men også af mere kommercielle varer gør, at vores auktioner tiltrækker mere købekraft end de andre internationale auktioner. Det slår igennem på vores prisniveau, som generelt er højere, siger Tage Pedersen, bestyrelsesformand for Kopenhagen Fur.

Hele kollektionen på 8 millioner minkskind blev solgt på linje med Kopenhagen Furs auktion i februar.

- På de seneste internationale auktioner har der været lidt uro i markedet, men vi har med et 100 procents salg af vores rekordstore udbud igen skabt ro og tillid i markedet, siger Tage Pedersen.

Salg til Kina

Auktionen blev besøgt af godt 700 internationale kunder, hvoraf omkring 400 var fra Kina/Hongkong. Kopenhagen Fur har i en årrække arbejdet intensivt med det kinesiske marked, og det er netop blevet kronet med en partnerskabsaftale med den kinesiske tøjgigant Shangtex, som med 14.000 ansatte, 52 modebrands i porteføljen, og en årlig omsætning på 50 milliarder kr. er den største spiller på det kinesiske modemarked.

Det giver nye væsentlige afsætningskanaler for dansk højkvalitetspels.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har desuden på denne auktion modtaget 100 nye kunder fra Kina, som for første gang har fået visum til Danmark. Det er en markant udløber af vores målrettede aktiviteter på det kinesiske marked, siger Tage Pedersen.

Den samlede omsætning på auktionens 8 salgsdage rundede 3,3 milliarder kr.