På Bygholm Landbrugsskole har man stor tilslutning til Agrarøkonom-uddannelsen.

Hele 75 procent af de elever som går på virksomhedslederuddannelsen lige nu, har valgt at fortsætte på Agrarøkonom-uddannelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tilstrømningen af studerende til agrarøkonomuddannelsen på 20 uger, kan ifølge koordinator Keld Kallestrup skyldes, at det er sidste udkald for at få en agrarøkonomuddannelse, hvis man allerede har gennemført en virksomhedslederuddannelse på 20 uger.

Fra september 2016 erstattes det nuværende virksomhedslederforløb og agrarøkonom med en ny agrarøkonomuddannelse, som bliver et integreret forløb på 40 uger. Den nye uddannelse vil sikre at der er flere studerende, der går hele vejen, og på den måde vil uddannelsesniveauet blive hævet blandt landets landbrugsledere.

Samlet set er optaget på lederuddannelsen det højeste, Bygholm har oplevet i flere år. I alt vil der dette forår være 65 elever på lederuddannelsen med en fordeling på 24 agrarøkonomer, og 41 produktionsledere.

- På produktionslederuddannelsen, er der stadig få ledige pladser, så tag endelig kontakt, hvis du overvejer at starte på produktionslederuddannelsen. Vi har set en stigning i andelen af elever med speciale svin, hvor der er lige nu ni tilmeldte. Der ud over er der tilmeldt 15 elever på plantelinjen samt 17 elever med kvæg som speciale, udtaler Keld Kallestrup.

- Fordelingen på planter og kvæg er lig tidligere år. På Bygholm har vi valgt at stoppe indtaget på Agrarøkonom uddannelsen allerede ved 24 studerende, da vi vil sikre alle får det optimale udbytte af uddannelsen, og der bliver tid til den enkelte, lyder det fra Bygholm Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er studerende fra Bygholm Landbrugsskole der de sidste par år er løbet med Agrarøkonomprisen, for bedste opgave blandt landets Agrarøkonomer. Agrarøkonomprisen uddeles af Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab i samarbejde med Nordea og Landbrug & Fødevarer.