Uroen om landbrugspakken vil ikke dø. Den røde opposition forsøger endda at trække statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ind i sagen ved igen og igen at kalde ham i samråd i Folketingets miljø- og fødevareudvalg for at få ham til at svare på forløbet op til vedtagelsen af landbrugspakken.

Dele af oppositionen beskylder statsministeren for at nedtone advarsler om, at den kunne være i strid med EU-retten, og at regeringen har udeladt vigtige indvendinger i de papirer, Folketinget fik, da pakken blev behandlet. Men hidtil har statsministeren afvist at møde op, og det har fået Enhedslistens Maria Reumert Gjerding til at finde de helt skarpe anklager frem.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hun postulerede en masse, men dokumenterede intet.

Forleden sad hun i DR2's program Deadline og brugte et større arsenal af ukvemsord mod statsministeren.

Hun forsøgte gennem hele udsendelsen på bedste propagandavis at gentage alle de negativt ladede påstande mod Lars Løkke Rasmussen og hans regering. Det var ord som lyve, løgn, fifle, manipulere og vildlede, der blev gentaget så mange gange, at mange seere sikkert sidder tilbage med et indtryk af, at landbrugspakken kun blev vedtaget, fordi regeringen agerede nærmest mafiagtigt.

Hun postulerede en masse, men dokumenterede intet. Og heldigvis kunne formanden for Folketingets miljø- og fødvareudvalg, Pia Adelsteen, afvise mistanken om, at statsministeren har løjet.

Men alligevel fremturede Maria Reumert Gjerding med sine skældsord, som hun nøje betonede og gentog flere gange. Hun sagde blandt andet, at der med stasministerens vidende og mulige involvering er sørget for, at Folketinget har fået et forkert billede af landbrugspakkens miljøkonsekvenser og mulige konflikt med EU-retten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vildledning. Vildledning er ulovligt. Det kan retsforfølges, og det kan straffes, sagde hun med stor patos. Og ja, vildledning er ulovligt. Men intet tyder på, at statsministeren har vildledt. Og dermed falder Maria Reumert Gjerdings argumentations-logik helt til jorden. Det er ikke andet end en primitiv tilsværtning af landets statsminister.

Hun tordnede videre og beskyldte regeringen for ikke bare vildledning, men systematisk, planlagt vildledning af Folketinget. Hun fortsatte med at beskylde regeringen for bevidst at fifle og manipulere med det matreriale, Folketinget får.

Hun kværnede løs med sin totale tilsving af statsministeren uden at blive afbrudt eller udfordret af studieværten. Og hun udfoldede et fuldendt hykleri, som sikkert kun landmænd fangede, da hun hævdede, at Enhedslisten aldrig som parlamentarisk grundlag vil acceptere en løgn. Hun henviste som en slags bevis til, at det var Enhedslisten, som gjorde udslaget, da tixdligere justitsminister Morten Bødskov (S) blev væltet for at have opfundet en løgnehistorie til Folketinget.

Her undertrykker hun, at netop enhedslisten var med til at holde hånden under daværende fødevareminsiter Mette Gjerskov (S), som gentagne gange løj, når hun påstod at have styr på en økonomisk kompensation for de ulovlige randzoner, selv om hun klart blev gjort opmærksom på, at det ikke ville være lovligt.