Det har været undervejs i et stykke tid. Nedlæggelsen af 70 årsværk i Naturstyrelsen og outsourcing af opgaverne til private aktører.

Det skyldes en ny sparerunde, der blev iværksat i marts, og som skal være udført inden 2021. Og det har fået bægeret til at flyde over for Christian Juul (EL), som nu har indkaldt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) til samråd

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er helt hen i skoven, at man, med alt den klimadiskussion der er lige i tiden, ikke udvider antallet af medarbejdere i statens skove i stedet for at indskrænke det, siger Christian Juul.

- Vi har problemer med biodiversitet, skoleklasserne skal fremover selv finde rundt, når de er i skoven, og desuden kommer elementer som sikkkerhed og arbejdsmiljø i spil, når endnu flere opgaver skal konkurrenceudsættes og går fra statslige til private forhold, siger han.

Statslig profitjagt

Hvorfor styrelsen er nødt til at finde de fornødne midler ved at spare, er det ikke lykkes denne publikation at få tag på.

Men 28. august skal ministrene forsøge at redegøre på baggrunden for nedskæringerne og udliciteringen og give et bud på konsekvenserne for de ansatte. Og Christian Juul har et håb for udfaldet af dagens samråd.

- Jeg håber, at vi vil få en god debat om den vej, som vi skal tage statens skove. Måske endda få aflyst nogle af joblukningerne, siger Christian Juul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvert år bliver der etableret cirka 200 hektar ny statsskov, hvilket svarer til at plante omkring 600.000 træer årligt. Derudover indgår der lysåbne naturområder som enge og søer i de nye skove. Men enhedsliste-politikeren, mener ikke, at de tal viser det rette billede.

- Man glemmer mangfoldigheden i de planer, som lige nu ligger på bordet. Vi mangler hensynet til sjælnde arter både træer og dyr, for når skoven bliver et sted, hvor der skal skabet profit, får vi arter, der gror hurtigst - ikke dem, der skaber det bedste dyreliv.