Det bliver en enkelt prøvesag med den tidligere gårdejer Povl Blak Bojer fra Thy i hovedrollen, der skal afgøre randzonelovens skæbne.

Det oplyser Bæredygtigt Landbrug, der meddeler, at statsadvokaten har besluttet, at alle øvrige sager skal afvente prøvesagens udfald.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Retten i Hjørring har besluttet, at behandling af sagerne vil komme til at afvente udfaldet af Holstebro-sagen," fortæller Aksel Stigaard, senioranklager ved Nordjyllands Politi med henvisning til, at sagen mod Povl Blak Bojer skal foregå i Retten i Holstebro.

Det er fjerde gang, Povl Blak Bojer bedes møde for retten og Bæredygtigt Landbrugs adm. direktør, Bjarne Nigaard, håber, at randzonecirkusset snart slutter.

- Man kan selvfølgelig undre sig over, at der på den her måde igen skiftes kurs i randzonesagerne, fra at alle ind ad en kant skal retsforfølges med det samme, til at vi nu nøjes med en prøvesag. Det kunne anklagemyndigheden vel godt have ræsonneret med det samme, efter at den nye randzonelov blev aktiveret i august i stedet for at fortsætte slingrekursen om, hvad der skal ske. Når det er sagt, så ser vi frem til at få berammet prøvesagen ved Retten i Holstebro, for der er mange væsentlige juridiske og faglige forhold, der skal testes, siger Bjarne Nigaard.

Ifølge Bæredygtigt Landbrugs er randzonerne ulovlig ekspropriation, da landmænd forhindres i at dyrke deres jord og dermed deres erhverv.

Der er endnu ingen dato for prøvesagen.