Dansk landbrug får i begyndelsen af februar et præcist og aktuelt billede af økonomien i erhvervet, når de første solide regnskabsresultater for 2016 bliver præsenteret og analyseret af LandboNord, LMO og LandboSyd.

Omkring 250 regnskaber ligger til grund for en grundig analyse, som offentliggøres og kommenteres på regnskabsmøder i Viborg, Søften, Horsens, Vrå og Aabenraa. Med udgangspunkt i materialet er der udarbejdet prognoser for udviklingen her i 2017 inden for de forskellige driftsgrene.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Materialet bygger på et solidt datagrundlag fra alle tre rådgivningsvirksomheder, og vi er glade for at præsentere et præcist billede af, hvordan danske landmænd er kommet økonomisk ud af 2016. Dermed har vi et godt udgangspunkt, når vi laver prognoser for indeværende år, fortæller chefkonsulent Anne-Mette Søndergaard, LandboNord.

Positiv udvikling

- 2016 var præget af en dyb nedtur for mælkeproducenterne, men priserne udviklede sig positivt i de sidste måneder, og de økologiske mælkeproducenter fik et stort prishop. Svineproducenterne kan også glæde sig over gode prisrelationer, og det bliver spændende at se, hvordan udviklingen afspejler sig i regnskabsresultaterne og prognoserne, siger udviklingsdirektør Anders Andersen, LandboSyd.

Skal forberede sig

- Der er ingen tvivl om, at hver eneste landmand fortsat skal være obs på sin konkurrenceevne på henholdsvis mælk, korn eller svin, for fremstillingsprisen er alfa omega for alle. For mange landmænd er det utroligt vigtigt at bruge det forgangne års regnskabstal til at forberede sig så godt som muligt på udfordringerne og mulighederne i 2017, siger Carsten Kragh Paulsen, chef for virksomheds- og produktionsøkonomi i LMO.

Regnskaberne er nøje udvalgt for at give et realistisk billede af den økonomiske situation i landbruget, og der kan sammenlignes direkte med resultaterne fra året før.