De har måske kun nogle få hektar og en mindre besætning af kødkvæg, får eller geder. Men deltidslandmændene har stadig stor betydning ? for landbruget, for landboforeningerne og for samfundsøkonomien.

Administrerende direktør i Agri Nord, Kim Koch, vil være med til at sikre, at deltidslandmændene i højere grad får rådgivning målrettet deres behov.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi skal målrette vore rådgivningstilbud til deltidslandmændene, de skal ikke have de samme rådgivningspakker som store produktionslandbrug. Det er ikke det, de har behov for. Derfor har vi i Agri Nord besluttet at se nærmere på vores tilbud til denne gruppe. De udgør ét af de tre segmenter, som vi har valgt i vor strategi for rådgivning, Agri Nord frem mod 2020: fuldtidslandmænd, deltidslandmænd og andre erhverv, siger Kim Koch.

Han understreger, at de cirka 30.000 danske deltidslandbrug har stor økonomisk betydning.

- Antallet af fuldtidslandbrug falder, men der bliver stadig flere deltidslandmænd. De bidrager med en betydelig værdi til samfundet. En opgørelse fra Seges viser, at i 2009 var den totale produktionsværdi på cirka 25 milliarder kroner, hvilket genererer en samlet effekt på bruttoværditilvæksten på 8,2 milliarder. Så det er ikke småpenge, vi taler om, siger Kim Koch.

Han håber, at Agri Nord i endnu højre grad end i dag kan være med til at skabe værdi for deltidslandmændene. Det skal ske gennem målrettede tilbud inden for især økonomi og planteavl, ligesom medlemmerne skal have adgang til DLBR?s FlexNyt, der henvender sig til netop deltidslandmænd.

Ny formand for udvalget

Agri Nords deltidsudvalg har fået ny formand. Hans Ulrik Lund, der driver et landbrug med 30 hektar og 15-20 ammekøer nær Aars, overtager posten efter Leo Christiansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hans Ulrik Lund fremhæver deltidslandmændenes betydning for landbrugets image.

- Vi er nogle af de bedste ambassadører for landbruget. Vi har en stor berøringsflade uden for landbruget, da vi har lønmodtagerjobs ved siden af, siger han.

Han mener, at man som deltidslandmænd har stor gavn af at hente sin rådgivning i en landbrugsorganisation, da man her har den faglige ballast som kommer af at rådgive store produktionslandbrug.