I løbet af efteråret vil Oksekødsdivisionen løbe et nyt projekt i gang, der skal kaste lys over produktionsøkonomien i krydsningsdyr under 8 måneder.

Baggrunden er, at handyrpræmien vil blive reduceret eller helt afskaffet efter 2012. Og derfor ser Danish Crown på nye muligheder for fortsat at styrke produktionen af kalvene.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Selv om det ikke er helt afklaret, hvordan fremtiden ser ud for kalveproduktionen, vil vi gerne så tidligt som muligt tilbyde vores andelshavere nogle alternativer, så de kan nå at indrette produktionen. Med projektet håber vi at kunne fremskaffe et fornuftigt beslutningsgrundlag for producenterne og samtidig få undersøgt afsætningsmulighederne i Europa, siger divisionsdirektør Lorenz Hansen.

DC sørger for opfedning

Til oktober vil interesserede landmænd få tilbudt at få Jersey og HF insemineret med sæd fra Limousine og Belgisk Blåhvidt fra Viking Genetics. I alt 500-1000 dyr vil være med i den første fase. Danish Crown vil købe dyrene som små og dernæst sørge for opfedningen.

Kalvene vil blive fodret med lyse fodermidler for, at kødet skal blive så lyst som muligt. Der skal være minimal brug af græsprodukter efter 4 måneder, og der må ikke være jern i vandet. Der vil ikke være yderligere krav til opstaldning. Dyrene skal slagtes, inden de bliver 8 måneder for, at kødet kan leve op til EU’s kalvekødsdefinition. 

Danish Crown vil i projektet afholde omkostningerne til indkøb af småkalve, opfodring og slagtning, og Danish Crown beholder også værdien af slagtedyrene efter salg.