Professor i miljøplanlægning og naturbeskyttelse fra RUC, Peder Agger, har fulgt udviklingen på pesticidområdet i Danmark og kalder den ”..et helvede..” og ”..stærkt bekymrende..”.

Ifølge ingeniøren.dk har pesticidernes rejse mod grundvandet længe været kendt af både forskere og Miljøstyrelsen, men intet er sket.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det, der kommer ned i grundvandet, ender ofte i overfladevandet, udtaler professor i miljøplanlægning og naturbeskyttelse, Peder Agger, og siger, at den udbredte anvendelse af pesticider i Danmark er en mega trussel mod den danske biodiversitet.

- Det er ikke bare marker, der bliver lagt øde, men også vandløb, uddyber professoren.

Også andre forskere efterlyser handling fra Miljøministeriet.

Jeanne Kjær, der er seniorforsker hos De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, undrer sig over, at Miljøstyrelsen ikke har kigget på sagen før.

- Stoffet rimsulfuron, der anvendes på sandede kartoffelmarker, vækker bekymring, fordi der er tale en meget langvarig udvaskning. Selv tre år efter, det er udbragt på marken, udvaskes det stadig, siger Jeanne Kjær, og henviser til ligheden i udvaskningmønstret i stoffet metribuzin.