400 millioner menneskeliv.

Så store mener professor Henrik Westh, professor ved Hvidovre Hospitals Kliniske Mikrobiologiske afdeling, at konsekvenserne af det nuværende forbrug af antibiotika kan komme til at koste. Det skriver dr.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De er blevet pålagt at reducere antibiotikaforbruget med 15 procent over de næste fem år, men de burde reducere hele forbruget til blot 15 procent.

- Henrik Westh, professor ved Hvidovre Hospitals Kliniske Mikrobiologiske Afdeling

Budskabet er helt klart.

- Skær drastisk ned på antibiotikaforbruget, ellers vil det få katastrofale følger. Beregninger viser, at over 400 millioner mennesker risikerer at miste livet på grund af antibiotikaresistens. Under 2. verdenskrig døde cirka 60 millioner, og man har gjort alt for at undgå, at det skal ske igen. På samme måde burde vi have fokus på resistensproblematikken, siger Henrik Westh til dr.dk.

Landbruget den store synder

Henrik Westh er i øjeblikket i Amsterdam, hvor han skal holde oplæg for EU's sundheds- og landbrugsministre, som mødes for at drøfte problemet.

Professoren mener, at en stor del af problemet ligger hos landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De er blevet pålagt at reducere antibiotikaforbruget med 15 procent over de næste fem år, men de burde reducere hele forbruget til blot 15 procent. Vi bliver nødt til at skære ned, siger Henrik Westh.