Den globale mælkeproduktion er gennem de seneste 15 år steget med 32 procent fra 4.395 millioner ton til 5.796 millioner ton. De 13 største produktionsområder er i dag Europa, Indien, USA, Kina, Brasilien, Rusland, New Zealand, Mexico, Ukraine, Argentina, Australien, Canada og Japan.

Der er flere lande, som har øget deres produktion markant gennem de seneste 15 år. Det mest iøjnefaldende er Indien, som har øget sin produktion af mælk med 67 millioner ton og Kina, der har øget sin med knap 30 millioner ton.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I Europa har mange efterspurgt det frie marked, og mange landmænd har op til april øget produktionen, således at de var klar til at producere for fuld skrue, når først kvoten faldt væk. Det har i dag, alt andet lige, øget udbuddet markant og med Ruslands embargo har mælkeprisen ikke kunne holde sit niveau.

Læs mere i Bovi

Læs hele artiklen i Bovi, som udkommer fredag den 16. oktober.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovi.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her. Der kan bestilles abonnement på www.bovi.dk eller 7620 7970.