Flere svineproducenter end normalt har de seneste måneder oplevet unormalt mange omløbere og tomme søer. Det sker på baggrund af bestemte sædblandinger, men umiddelbart har Hatting KS ikke kunnet finde årsagen og har derfor iværksat et opklaringsarbejde.

- Disse henvendelser tager vi meget alvorligt og undersøger årsagen til de svigtende produktionsresultater. Vi undersøger både vores interne processer, men også forhold hos de berørte kunder og evt. de kunder, som har fået sæd fra samme batch eller forsendelse, skriver direktør Per Nyby Pedersen, Hatting KS i en meddelelse til KS-kunderne. - Vi kan indtil videre ikke forklare årsagen, men vi har sat et opklaringsarbejde i gang i samarbejde med VSP. Indtil dette opklaringsarbejde bærer frugt har A/S Hatting-KS pr. 7. juli 2013 valgt at indføre et mere bredspektret antibiotikum, siger direktøren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

A/S Hatting-KS producerer efter de retningslinjer for kvalitet, der er fastsat sammen med Videncenter for Svineproduktion (VSP), samt efter et eget internt kvalitetssystem. Dette system beskriver blandt andet stikprøver og kontrolforanstaltninger for at overvåge den daglige kvalitet. - Sæddoser er et biologisk produkt, hvor kvaliteten kan variere afhængigt af ornen og produktionsprocessen. Derfor kan det undertiden ske, at kunder oplever, at produktionsresultaterne ikke svarer til det normale, og derfor reklamerer over vores sædprodukter, hedder det i skrivelsen til kunderne.