Syv amerikanske stater i Midtvesten har lagt marker og afgrøder til den årlige Pro Farmer Crop Tour, som fandt sted i sidste uge. Her tager interessenter rundt og inspicerer marker med majs og soja for afslutningsvist at kunne give en indikation på udbyttet af den kommende høstsæson.

Nu foreligger resultaterne af turen, skriver Jyske Bank i en Afgrødekommentar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heraf fremgår det, at den amerikanske sojabønneproduktion vil nå op mod 127,5 millioner ton. Det er mere end det amerikanske landbrugsministerium USDA's estimat, som lød på 124,8 millioner ton. Dermed indikerer afgrøde-rundturen, at ubyttet af årets høst bliver højere end først antaget.

Hvad angår majsudbytterne, så er estimaterne fra Pro Farmer Crop Tour prisneutrale - på niveau med det, USDA har estimeret.

- Selvom estimaterne er meget tætte, så har det stadig betydning for slutlagrene, der alene på den difference kan reducere USDA's estimerede slutlagre med 2 millioner ton. Mens det har været en smule tørt henover sommeren, bør aktuelt nedbør i store dele af det amerikanske Midtvesten i øjeblikket holde konditionerne fornuftige og dermed udbytteestimaterne stabile, lyder det i Jyske Banks kommentar.