- Årets æg-ambassadør er en god ambassadør; både for æg-branchen, men også for landbruget i sin helhed,lød det blandt andet fra afgående formand for æg, John Olsen, da han i går på Fjerkrækongressen skulle udnævne Årets æg-ambassadør.

Prisen gik fortjent til Henrik Pihl Winterø fra Aarup på Fyn, der bl.a. får den for sit store engagement og evnen til at bygge bro mellem byboere og landmænd.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Årets Æg-ambassadør har været igennem et skifte fra bur til skrabeæg. Og samtidig har han også kastet sig ind i arbejdet med at bygge bro mellem land og by og skabe mere viden om, hvad der foregår ude i staldene og på markerne, lød begrundelsen blandt andet.

-Det gør han i stor stil på Facebook, hvor han også bringer sin kone og tre døtre i spil, når de viser livet og hverdagen på gården. Samtidig har han haft overskud og lyst til at stille op for branchen, når der er brug for det til dialog med omverdenen - fx på Roskilde Dyrskue. Han er en god ambassadør; både for æg-branchen, og ikke mindst for landbruget i sin helhed,? sagde John Olsen og fortsatte:

-L&F Fjerkræ vil gerne tildele Henrik Pihl Winterø titlen som årets Æg-Ambassadør og takke dig for det engagement, du - både privat og som en del af branchen - har lagt i at hjælpe med at bygge den bro, der kan skabe større forståelse for - og give mere viden om - forholdene i landbruget. Det håber vi, at du vil fortsætte med mange år endnu.

Henrik Pihl Winterø kom på scenen og modtog gave og blomster og takkede for prisen:

- Jeg er meget stolt og utrolig glad for prisen. Det er rigtig rart med sådan en stor anerkendelse fra mine kolleger i branchen. Og det betyder jo også, at der er nogen, der går og lægger mærke til dét, vi går og gør, siger Henrik Pihl Winterø, der har knap syv års erfaring fra Fjerkræbranchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det ligger i kriterierne bag "Årets Æg-ambassadør", at udnævnelsen kan gives til en producent, en brancheperson eller en virksomhedsperson, der har ydet en ganske særlig indsats, været et foregangsbillede, sat barren højt eller udmærket sig på anden vis indenfor æg-branchen.

I år havde bestyrelsen altså valgt, at udnævnelsen skulle gå til producent Henrik Pihl Winterø, der ? udover at have været igennem et skifte fra bur til skrabeæg ? er forholdsvis ny som ?herre i eget hus', idet han kun har været selvstændig i halvandet år.