En kombination af selvfangboks og individuel fodertildeling til søer blev tirsdag hædret med den ene af to agromekpriser til svineproduktion.

Boksen bliver præsenteret af Vissing Agro, og prisudvalget har lagt vægt på, at det er et system, som er mere enkelt end andre systemer. Der er mulighed for transponder-fodring i små hold, og boksen er let at tilslutte og med minimal vedligeholdelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Boksen er baseret på en traditionel fangsti, og prisudvalget forventer, at unge søer vil have let ved at lære at bruge systemet. Udvalget forventer desuden, at boksen vil få stor udbredelse, da det er et enkelt og sikkert system.

Beskæftiger smågrise

Skiold A/S løb med den anden pris for et fodersystem, der både kan fodre og tildele beskæftigelsesmateriale til smågrise hos løsgående søer. Ifølge prisudvalget gør foderanlægget det muligt at fodre med små portioner mange gange dagligt. Derfor forventer udvalget, at grisene æder mere og dermed vejer mere ved fravænning.

Udvalget påpeger, at det er et meget simpelt system, som også kan bruges i klimastalden til hurtigt at få grisene i gang. Fodersystemet kan sættes på alle tilsvarende anlæg, og derfor forventer udvalget, at det vil blive udbredt blandt svineproducenter.