Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Premiere på ny frontskårlægger

Af Maskinbladet - 1. jun. 2014 KL. 12:23

  • MB05454510-1
  • 2_18

Krone viser ikke bare verdens største finsnitter, men også en helt ny frontskårlægger med 3,6 meter bredde på Græsland 14.

Af Morten Damsgaard

Krone præsenterer til sæson 2014 en ny 3,6 meter bred frontskårlægger med navnet Krone EasyCut F360 CR. Sammen med B1000 CR butterfly bag-monteret skårlægger, så når sættet op på samlet 10,10 meter arbejdsbrede med muligheden for samling af græsset med bånd og behandling af græsset med enten finger-crimper eller valse-crimper.

Den nye frontskårlægger har ingen A-ramme løsning som de fleste frontskårlægger på markedet og er i stedet monteret direkte i traktorens frontliftarme.

Det giver mere plads til nye og større fjedre til affjedringen af frontskårlæggeren.

Desuden kan der nu vælges mellem en trukket eller skubbet frontskårlægger.

- Det betyder, at basismaskinen er den samme, men man kan vælge at få en ramme monteret, så frontskårlæggeren bliver trukket af traktoren frem for skubbet af traktoren, fortæller Claus Fey, produktspecialist hos Brøns Maskinimport, som er den danske importør af Krone.

- Det giver en række fordele, da frontskårlæggeren løftes og sænkes af traktorens hydraulik og ikke liftarme, og det betyder, at ved vending på forageret kan det være lettere at håndtere. Desuden stilles stubhøjden dermed hydraulisk.

Det bliver en trukket model, som Krone viser frem på Græsland 14.

Skårlæggeren er desuden udstyret med Krones velkendte SafeCut, hvilket betyder, at ved påkørsel af sten eller lignende, er det ikke hele knivbjælken, som smadres, men i stedet en rørstift, som udgør det svageste punkt på tallerknerne.

- Skårlæggeren har desuden SmartCut, hvilket betyder et større overlap mellem tallerknerne, hvor knivene kører fra hinanden.

Verdens største finsnitter

Krone tager desuden verdens største finsnitter med på Græsland 14. Krone Big X 1100 er med en stor 12 cylindret MAN motor på 1.034 hestekræfter verdens største serieproduceret finsnitter, og modellen på Græsland14 er udstyret med både fugtighedsmåler samt udbyttemåler.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame