Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Præcisionssprøjte fra ny producent

Af Helge Plougmann Nielsen - 29. nov. 2018 KL. 14:23

BC Agro-Teknik er en lille vestjysk virksomhed med speciale i sprøjter, og på Agromk viser de blandt anet en kamerastyret sprøjte monteret på Robotti fra AgroIntelli.

På Agromek myldrer det med store sprøjter, men når det kommer til robotteknologien fra danske AgroIntelli, så demonstreres den ikke med sprøjteteknologi fra en af de store producenter. Robotti kan i stedet opleves med en sprøjte fra virksomheden BC Agro-Tek, der producerer sprøjter på en landejendom i de vestjyske. Virksomheden er grundlagt af Bo Christensen, og han her efterhånden opbygget et bredt sortiment af specialiserede sprøjter.

- Sprøjten på Robotti er en præcisionssprøjte, der arbejder med kamerateknologi, som kan skelne eksempelvis bredbladet ukrudt og kløver fra græs. AgroIntelli levere kamerateknologien samt styringen, og vi har udviklet sprøjten. Med den avancerede teknologi, der kan åbne og lukke de enkelte dyser ti gange i sekundet, kan vi sprøjte et areal på ned til ti gange ti centimeter. Vi kan derfor bekæmpe bredbladet ukrudt på eksempelvis golfbaner, ved kun at sprøjte, der hvor kameraet ser ukrudtet, siger Bo Christensen.

Den viste sprøjte er monteret med tre tanke og en tank til rent vand. Med de tre tanke kan robotten anvendes til eksempelvis forsøgsarbejde, hvor der skal arbejdes med tre forskelige midler.

Minkfarme og golfbaner

BC Agro-Teknik tilbyder en bred vifte af sprøjter til blandt andet pelsdyrfarme og golfbaner. Derudover tilbydes løsninger til montering på ATV'er, som kan anvendes både professionelt og af private.

Løsningerne til pelsdyrfarme omfatter både små trailersprøjter og sprøjter til montering på pallegafler, hvor sprøjten transporteres rundt med en minilæsser.

- Sprøjterne anvendes blandt andet til bekæmpelse af fluer og til desinfektion af burrummene. Vi tilbyder også en model, der er designet til udlægning af opblødt hydratkalk under burene, og på gangene hvis det ønskes, siger Bo Christensen.

Reduceret forbrug

Til golfbaner tilbyder BC Agro-Teknik en løsning med kamerateknolog, noget lig den der demonstreres på Robotti.

- Når systemet anvendes på golfbaner, monterer vi i tank og udstyr på en UTV fra eksempelvis John Deere. Med kamerateknologien er der mulighed for at lave en målrette ukrudtsbekæmpelse, med en meget begrænset mængde kemi, siger Bo Christensen, der meget gerne løser specielopgaver, og som eksempelvis har udviklet et system, der gør det meget let at afsyre nyt murværk.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame