En ny Europrofi snittevogn er blandt nogle af Pöttingers nyeste produkter på markedet.

- Det er for det første blevet en Combiline, som betyder, at denne vogn også kan bruges som frakørselsvogn. Den har fået flere knive og har nu 35 snitteknive, som giver en teoretisk snittelængde på 39 millimeter, mod 42 millimeter før, fortæller Anders Hansen, salgschef hos Pöttinger i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så har den fået kraftigere sikkerhedskobling, som betyder, at der ganske enkelt kan stoppes mere græs igennem på den samme tid. Den har fået sænket bundkæde. Mulighed for op til 710 millimeter brede og 22,5" høje hjul. Den har fået ny knivbank med en dobbeltsidet kniv, der kan vendes. Der er i det hele taget gjort rigtig mange nye og gode ting på denne vogn, og det er den helt rigtige gårdmaskine til dem, der tager mellem 70-200 ha pr. slæt.

Det er også muligt med en bredere pick-up til snittervognen.

- Den nye pick-up er 2,36 meter og vil arbejde bedre under vanskelige forhold og ved kørsel i kurver. Den har lidt samme fordel som pickuprullen, men her er funktionen en lidt anden. Hjulene på pickuppen kommen til at køre så langt ude, at de som regel ikke vil være placeret i traktorens spor så derved opnås et bedre resultat i det tilfælde, at traktoren laver spor.

Desuden er der også en ny detalje bag pick-up'en

, hvor der er mulighed for at montere en rulle:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fordelen ved denne rulle er, at hvis der skulle være spordannelser efter traktorhjulene, ja så overtager denne rulle positioneringen af pickuppen. Derved undgås for meget jord i ensilagen, og pickuppen på snittervognen skånes for øget slitage. Alt i alt en ret lille detalje, men med en meget stor effekt og gevinst for kunden, siger Anders Hansen.

Stor skårlægger

Pöttinger er også ude med en ny trippel skårlægger kaldet Novacat S12.

- Med en relativt lille traktor på cirka 160 hestekræfter vil man her få en helt enorm kapacitet i græsslåning. Denne Novacat S12 er en 11,2 meter bred skiveslåmaskine, der kører uden crimper. Derfor kan man med et meget lille dieselforbrug få slået sit græs. Mange steder er der ikke brug for en maskine med crimper, og derfor er denne maskine som skabt til det formål, siger Anders Hansen, der fortæller, at man ser et stigende salg inden for denne kategori.

- Maskinen har 2 x 10 skiver som kombineres med vores velkendte og pålidelige Alpha-motion 3,5 meter med 8 skiver, siger han.