Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Pöttinger er klar med discharver på otte og ti meter

Af Af: Helge Plougmann Nielsen - 13. nov. 2017 KL. 13:21

Med en arbejdsbredde på ti meter og en fremkørselshastighed på op til 18 kilometer, kræver det ikke den store hovedregning for at finde ud af, at den nye harve fra Pöttinger bearbejder små tyve hektar i timen.

Lige som de øvrige harver i Terradisc-serien er også de to nye topmodeller designet til at arbejde i 5-15 centimeters dybde. Arbejdsdybden kontrolleres hydraulisk, og på modellen med ti meters arbejdsbredde, suppleres dybdereguleringen over pakkevalsen af to jocky-hjul forrest på sidefløjene. Hjulene kan leveres som ekstraudstyr til den mindre model. Dybdereguleringen foregår på sektionsniveau, så de brede harver også på kuperede marker holder den indstillede arbejdsdybde.

Pöttinger fremhæver at geometrien i harven er optimeret, og at tallerknernes angrebsvinkel er justeret til at give den bedste opblanding af stub og planterester, samtidig med at overfladen efterlades jævn.

Tallerknerne er ophængte i et bredt og affjedret ophæng, der ifølge Pöttinger giver dem maksimal stabilitet og sikrer, at tallerknerne efter at have ramt en sten altid returnerer til den rette position. Samtidig med er ophænget så stærkt, at de selv i hårdt jord ikke ændrer position og angrebsvinkel.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame