Oplagring af korn og frøafgrøder er, som anden produktbeholdning, dækket på landbrugsforsikringens løsøredækning.

Dækningen omfatter brand, tyveri, stormskade og oversvømmelse som følge af sky- eller tøbrud. En forudsætning er dog, at arten og mængden af produktbeholdningerne svarer til det, der er oplyst på forsikringspolicen. Og der er flere andre forhold at tage i betragtning. Derfor er det en rigtig god ide, at tjekke policen en ekstra gang, inden der igen skal fyldes op i lagrene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mængder/værdier - det er forskelligt, hvorledes forsikringsselskaberne opgør de forsikrede mængder og art af produktbeholdninger.

Forsikringsstedet - er det sted, hvor forsikringen dækker, og adressen - eller adresserne - skal være nævnt i forsikringspolicen.

Forsikring af anlæg/udstyr - tjek også bygningsforsikringen. Svarer den nævnte anvendelse af bygningen til de faktiske forhold.

Driftstab og meromkostninger - en ofte undervurderet risiko for plantebrug er driftstabsrisikoen. Der ses forsikringspolicer, hvor driftstabet kun dækkes i højst 12 måneder efter en skade. Et år er ofte for lidt.

Skadeopgørelse og erstatning - når der er sket en skade, er det vigtigt at anmelde den hurtigst muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Agro, der udkommer på fredag den 8. maj kan du læse mere om uddybende om disse punkter og blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på i forhold til forsikring af dine værdier.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden allerede nu læses på agrologisk.dk ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.