Rundt om i det danske landskab står der rigtig mange bygninger, som står uudnyttet hen, og som er mere til ulempe og omkostning end til gavn, og ofte skæmmer de i landsskabsbilledet.

Men hvad kan de bruges til? Hvilken alternativ anvendelse er der -og er det lovligt?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ofte er ejeren i tvivl og ikke klar over, hvilke muligheder der er for udnyttelse af bygninger i det åbne land. Spørgsmålene kan være: Må der etableres erhvervslokaler? Kan bygningerne ombygges til feriebolig eller måske til egen eller udlejningsbolig? Kan de bare nedrives?

Det er planloven, der sidst er ændret og moderniseret i juni 2017, som regulerer og siger, hvad der er muligt og lovligt. Den seneste modernisering har til hensigt at give kommuner, virksomheder og borgere bedre muligheder for at skabe vækst og udvikling i landdistrikterne. Deltidsudvalget inviterer alle interesserede til at høre om Planloven og få svar på egne spørgsmål.

Efter behandling af Planloven, er der kaffe, Deltidsudvalgets årsberetning og valg til udvalget. På valg er udvalgets formand Christian Thomsen, Vistoft og Jens Erik Nielsen, Hammelev.

Alle interesserede er velkomne, men alene aktive medlemmer af Djursland Landboforening er valgbare og har stemmeret. Udvalget er vært ved kaffe og brød. Deltagelse er gratis, og der kræves ikke tilmelding.