Den er beregnet til at sætte i liften på traktoren, og den rummer to gange 1.600 liter. Men hvilket formål har ?Boxer? fra Köckerling? Det handler kort sagt om at få placeret gødning, mens man harver i stedet for at tage kapacitet fra tanken i såmaskinen.

- Ideen er, at Boxer skal give større kapacitet på såmaskinen. Hvis man alligevel skal ud med harven, inden man sår, hvilket især landmænd, der praktiserer reduceret jordbearbejdning, skal, så kan man lige så godt placere gødningen, mens man harver, fortæller Mikael Nielsen, ansvarlig for det danske marked hos Köckerling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I stedet for at have en dyr såmaskine, der kan placere gødning, kan landmanden nøjes med en almindelig såmaskine. Eller har man allerede en såmaskine, der kan placere gødning, så kan man med hjælp fra Boxer-systemet benytte tanken på såmaskinen udelukkende til såsæd og på den måde køre længere pr. tankfuld, fremhæver Mikael Nielsen.

Kan placere frø og gødning på samme tid

Köckerling Boxer består af en liftophængt konstruktion med to tanke på hver især 1.600 liter. Tankene kan styres uafhængig af hinanden, og hver tank har sin egen doseringsenhed.

- Det betyder, at brugeren for eksempel kan køre med to forskellige typer af gødning eller eksempelvis have gødning i den ene tank, mens der er rapsfrø i den anden, forklarer Mikael Nielsen.

Bag på Boxer kan tre forskellige harver fra Köckerling spændes på. Gødning eller frø blæses via luft til de forskellige slanger, der er koblet på hver tand på harven. Gødningen blæses ned i bunden af den rille, som tanden laver i jorden.

- Vi kan sætte enten Vector- eller Allround-harven efter Boxer. Harverne monteres i selve konstruktionen på Boxer, da de har et træk, som er beregnet til at blive spændt i liftarmene under normal kørsel, uddyber Mikael Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vil man også kunne bruge systemet med harver fra andre mærker?

- Vi overvejer i øjeblikket, om vi skal lave en løsning til harver fra tredjepart, men det er ikke besluttet endnu, siger den danske agent fra Köckerling.

Giver ballast på bagerste aksel

De bugserede harver fra Köckerling kræver en forholdsvis tung traktor, der kan stå fast, idet der ikke overføres vægt fra harven til traktoren. Derfor har Köckerling også udviklet en vægtoverføring til harverne - netop med det formål at lægge mere vægt på traktorens bagaksel. Den opgave kan Boxer også udføre.

- Med Boxer monteret i liften med to fyldte tanke giver det over tre ton ekstra i ballast på traktorens bagaksel, slår Mikael Nielsen fast.