De danske pelsdyravlere har med september-auktionen afsluttet salgssæsonen 2010/11 med ny rekordpris på minkskind og omsætningsrekord i det andelsejede auktionshus Kopenhagen Fur. 

Igennem regnskabsåret 2010/11 har Kopenhagen Fur holdt 5 pelsauktioner med kunder fra 5 kontinenter. Der er solgt knap 20 millioner minkskind, som har givet en samlet auktionsomsætning på 7,96 milliarder kroner mod 7,10 milliarder kroner året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har igennem hele året oplevet en massiv efterspørgsel, som har givet stigende priser på pelsskind. Det er vækstøkonomierne i Fjernøsten samt Rusland, der især har drevet efterspørgslen, men også Europa og USA er med til at trække i positiv retning. Pels har en solid position i modebilledet, og det kan vi aflæse i salget, siger administrerende direktør Torben Nielsen, Kopenhagen Fur.

Gennemsnitsprisen på danske minkskind endte på 401 kroner mod 336 kroner året før. Prisen på udenlandske minkskind solgt gennem Kopenhagen Fur ligger omkring 20 procent lavere.

Lange sagsbehandlingstider bremser

På trods af den massive efterspørgsel og danske minkavleres konkurrencefordel er produktionen af minkskind i Danmark stabil på omkring 14 millioner skind om året.

- Danmark har desværre ikke kapitaliseret konkurrencefordelen, fordi lange sagsbehandlingstider har umuliggjort udvidelser af minkproduktionen. Nu har vi så fået en vækstdagsorden i Danmark, og det er glædeligt. Vi vil gerne være med til at skabe arbejdspladser, og Danmark har et stort uudnyttet potentiale inden for pelsdyravl. Desværre er det i øjeblikket minkavlere i for eksempel Polen, som stryger gevinsten, siger Torben Nielsen.