Da Kaj D. Pedersen i november 2014 købte bygningerne af det daværende Tobico, var det lidt af et tilfælde.

For selvom Kaj D. Pedersen havde været både sælger og værkfører i den tidligere virksomhed, så var det alligevel noget af et skridt at købe bygningerne og starte selskab op med J.Hundahl som samarbejdspartner. Men da muligheden opstod, var han ikke i tvivl om, at det var det, han gerne ville.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg brænder for det her erhverv. Jeg nyder at arbejde med folk, som er passionerede omkring det de laver, og det er landmændene i høj grad. Da jeg havde en del erfaring indenfor branchen i forvejen, så greb jeg muligheden da den opstod, siger Kaj D. Pedersen, som i dag er indehaver af Skjern Maskinforretning.

Da Kaj D. Pedersen startede Skjern Maskinforretning, stod medarbejderne overfor noget af et skift. Fra at være en af de ansatte, skulle resten af medarbejderne til at forholde sig til Kaj i rollen som ejer og chef. Men det er gået rigtigt godt.

- Det har virkelig været positivt. Jeg vidste ikke på forhånd, hvordan det ville blive, når jeg nu gik fra at være ansat i virksomheden til at være indehaver. Men der har været en helt unik opbakning fra medarbejderne. De har været meget positive i forhold til de idéer, jeg er kommet med allerede fra dag ét, og det er jeg både glad for og stolt over, siger Kaj D. Pedersen.

Fokus på service

Forhandlingen af New Holland, Kverneland og Kuhn samt resten af MI?s produktprogram har lige siden starten været i fokus ved Skjern Maskinforretning. Men også importen af Polaris ATV?er i forskellige afskygninger samt forhandlernetværket, er en klar del af Kaj D. Pedersens strategi for virksomheden.

- Fra jeg startede, har jeg haft en klar filosofi om, at vi skal koncentrere os om det, vi er gode til. Det nytter ikke noget at forhandle alverdens mærker, hvis ikke vi kan levere et højt service niveau. I min optik, er det bedre at finde gode samarbejdspartnere og udnytte hinandens kompetencer, så man holder fokus på det man er god til og yder den bedste service til de laveste mulige omkostninger, og det synes jeg har fungeret rigtigt godt, forklarer Kaj D. Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksempelvis har Skjern Maskinforretning indgået et samarbejde med den lokale dækekspert, Super Dæk Service i Skjern.

- Når nu vi har en virksomhed som ligger tæt på os geografisk, som leverer en god service indenfor et kompetenceområde, som vi ikke er specialiseret i, så har jeg det sådan, at jeg hellere vil indgå et samarbejde. For mig handler det om at sikre, at kunden får den bedst mulige service. Samtidig kan vi holde fokus på de ting, vi vil være førende på og dermed er det win-win for alle, siger Kaj D. Pedersen.

Maskinhandleren fokuserer primært på kunderne i nærområdet.

- Vi ønsker at have gode relationer til vores kunder og ønsker at opbygge gensidig tillid, så det er os kunderne tænker på, når de står og mangler noget i dagligdagen. Området omkring Skjern er jo heldigvis fyldt med landbrug, som jeg synes vi har ret godt fat i, siger Kaj D. Pedersen.

En branche af partnere

Tiden som maskinhandler er til tider svær, men når man spørger Kaj D. Pedersen om nøglen til succes, er han ikke i tvivl. Når snakken derimod falder på, hvordan fremtidens maskinhandlere kommer til at strukturere sig, kan man kun gisne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fremtiden er altid svær at spå om. Men som jeg ser det, er man nødt til at være tæt på sine kunder som maskinhandler. Hvis ikke du er det, så får du ikke den daglige kontakt og de små handler, som gør at kunden får lavet service hos netop din forretning.

Samarbejdet mellem J.Hundahl og Skjern Maskinforretning har spillet en meget afgørende rolle for, at komme godt fra start, da vi har haft mulighed for at trække på deres kompetencer og erfaringer, derfor er min erfaring, at man har stået stærkere sammen, siger Kaj D. Pedersen

Virksomhedsmodellen og branchen har taget godt imod Kaj D. Pedersen og Skjern Maskinforretning. De gode erfaringer med det tætte partnerskab med J.Hundahl har gjort, at Kaj D. Pedersen ikke har fortrudt sit valg en eneste gang.