Allerede før Have & Landskab '15 slog portene op for besøgende på messens første dag, var der gæster på standen hos ParkTrac. Det unge danske firma debuterede på messen med sin nyudviklede redskabsbærer D1, og den fik opmærksom fra første minut.

- Der var flere personer fra vores konkurrenter henne og kigge nærmere på vores nye maskine, allerede inden messen gik i gang. Men det var helt fint. Vi snakkede lidt, og de sagde velkommen, fortæller Henrik Christiansen, direktør i ParkTrac A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Simpel konstruktion

Foruden den nye maskine, som vi her i mediet præsenterede som optakt til messen, har ParkTrac også selv udviklet et bredt program af redskaber til maskinen.

Foruden rotorklipper, et feje-sugeanlæg og en skovl finder man også redskaber til vinteren. Således kan man også udstyre D-1 med en svingbar kost, en V-plov eller en sand- og saltspreder.

Førstnævnte kan forskydes sideværts, når den svinger, så kosten altid fejer fri af maskinen. Betjeningen foregår via joystick fra kabinen samt fra betjeningspanelet i højre dør. Kosten er 1,25 meter bred, og børstediameteren er Ø 600 mm. Dybden er justerbar.

V-ploven er en simpel konstruktion, der er bygget til de knubs, som vinterarbejdet indebærer. Den er udstyret med et kunststofskær, som skåner underlaget for ridser og mærker. Et fjederklapskær, der er standard, er monteret som sikkerhed mod de forhindringer, som er skjult under sneen. Betjeningen forgår ligeledes via joystick fra kabinen.

Arbejdsbredden er 1,25-1,50 meter. Kunststofskæret er standard, og redskabet kan også leveres med stålskær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løsning i rustfrit stål

Sand- og saltsprederanlægget er udviklet til at klare såvel små stier som store parkeringspladser. Centrifugalsprederen kan justeres trinløst fra kabinen, hvor al betjening er opbygget for at gøre udførelsen af opgaven så let som muligt.

Alle dele, der kommer i kontakt med sand og salt, er udført i rustfrit stål, hvilket skal sikre lang holdbarhed og nem vedligeholdelse. Sprederen har omrører i kassen og integreret snegl til fremføring af materialet. En særlig konstruktion skal sikre, at der ikke dannes bro i beholderen.

Netop beholderen kan rumme 200 liter, og arbejdsbredden er 1-5 meter.